Ana içeriğe atla

Mezunlarımızın Görüşleri

Tarih:  Date

TEDÜ EKİ programında aldığım eğitim, eğitim sektöründe hem öğretmen, hem idareci olarak yaptığım işin teorisini ve rasyonelini çok daha net kavramamı ve eksiklerimi gidermemi sağladı. Programın hem Eğitim Fakültesi hem de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ortak yürütülmesinin ve tüm derslerin alanında yetkin akademisyenler tarafından aktarılmasının EKI programını diğer yüksek lisans programları arasında farklı kıldığını düşünüyorum. Bu eğitimi bizlere sunan tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ederim.

- Şehnaz Demireli

 

Türkiye’de ilk defa TED Üniversitesi’nde açılan Eğitim Kurumları İşletmeciliği Programı’nda ilgimi çeken ve programı tercih etmemi sağlayan en büyük özellik, programın eğitim bilimleri ile birlikte eğitim yönetimi ve işletme gibi farklı disiplinleri bir araya getirmesiydi. Program süresince aldığım derslerle ve hazırladığım bitirme projesiyle, bu bakış açısını hem teorik hem de pratik anlamda kazandığımı düşünüyorum. Edindiğim bilgileri yine Türk Eğitim Derneği çatısı altında uyguluyor olmak benim için ayrıca bir gurur kaynağı. Program boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen, büyük bir sabırla bizi geliştirmeye çalışan tüm hocalarımıza teşekkürlerimi sunarım.

- Onur Aslan

 

Gelişen toplumlarda, dünyadaki gelişime ayak uydurabilen ve giderek çeşitlenen eğitim kurumları ihtiyacı her geçen gün artmakta. Tüm çağdaş kurumlar gibi yeni nesil eğitim kurumları da doğal olarak farklı alanlarda donanım sahibi, esnek düşünebilen ve adapte olabilen insan kaynağına ihtiyaç duyuyor. Yaşamboyu öğrenmenin kendisine inanmış bir birey olarak, farklı alanlardaki deneyimlerimi, eğitim dünyasına taşıyabilecek ve olanlara yepyenilerini ekleyebilecek bilgi, beceri ve yetkinliği elde etmek için bu programa başladım. Programda umduğumdan da fazlasını buldum diyebilirim. Çünkü TEDÜ Eğitim Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı esnek ve farklı düşünebilen insanların farklı becerilerini birleştirebileceği, yepyeni alanlarda da kendilerini kanıtlayabileceği bir içeriğe sahip. Program sonrası; eğitim yönetiminde sorgulama ve yorum yeteneği, bilimsel anlayış ve farklı disiplinlere ait açılardan değerlendirme becerisini en önemli kazançlarım olarak görüyorum. Bunun yanında şehrin kalbinde harika bir mekan, harika eğitmenler, harika arkadaşlar. Üstelik yüz yıla yakın TED geleneğinin farkıyla. Hayatta fark yaratmaya, farkı kendinizde yaratmakla başlayabilirsiniz.

- Numan Pekgöz